Lite growl dör du inte av

Detta med föräldrar som bara tar hänsyn till sina egna barn och skiter i andra. Icke Picke Pö, del 2: ungdomar.

pennyfront-partillerocken
Pennyfront på Partillerocken 2016

Igår var jag på Partillerocken. Min son och hans bandkompisar i Pennyfront tävlade i sista deltävlingen innan finalen. Röstkorten delades ut innan första bandet började och röstade gjorde en när sista bandet spelat. Det gav mig drygt två timmar med åtta band med helt olika sorters musik. Metal, pop, indierock. Fantastiskt roligt att se och höra all sång- och spelglädje.

Men alla dessa föräldrar som sitter ute i kafét och bara kommer in och lyssnar och klappar händer när deras eget barn spelar – hur tänker de? Är det så förfärligt jobbigt att behöva höra musik de inte gillar? Att behöva supporta och klappa händer för ungdomar som ägnat timme efter timme i replokalen och som nu presenterar det absolut bästa de har.

En del band har ingen mamma eller pappa eller mormor som hämtar ut röstkort och trängs framför scen när de spelar. När en del band spelar kommer inte halva skolan och hejar och tjoar. Vissa band kommer långt ifrån Partille; vissa har ingen familj som kan eller vill komma. Min sons band hade släkt och vänner där, men det fanns andra som nästan inte ens fick applåder.

Fine, en kan inte alltid vara på plats. Men när en ändå är där? Är det verkligen för mycket att bjuda någon annans ungdom på lite av sin tid? Och uppleva något nytt på samma gång. Lite growl på tidiga lördagskvällskvisten är inget en dör av, men de som står på scen blir glada av klappande händer. Alla blir glada av klappande händer.

Så kör på nu och låt kärleken i era hjärtan sprida sig längre än till närmsta tonårsrum.

—————————————————————————

Tumme ner också för konferencieren som hyllade band med hans egen musiksmak och band han kände, men dissade andra. Så INTE vad (ung) musik handlar om.

Tumme upp för arrangören (som även var konferencier!) som fortsätter arrangera den här härliga musiktävlingen som pågått sedan 1992 och gett så många unga band en fin start. Om två veckor är det final i nya Partille Arena med Lillasyster som dragplåster.

4 reaktioner på ”Lite growl dör du inte av

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *